بخش تخصصی پرندگان

بخش تخصصی پرندگان

اغلب پرورش دهندگان و دوستداران پرندگان زينتي از اين واقعيت اطلاع دارند كه اين پرندگان در هنگام مواجه با بيماري مخلوقاتي بي نظير هستند زيرا قادر به پنهان كردن علائم بيماري خود مي باشند. در اين پرندگان دوره نهفته بيماري يا به عبارت ديگر زماني كه پرنده بيمار است ولي علائم آن را نشان نمي دهد طولاني تر از ساير حيوانات مي باشد.

دليل موضوع فوق اين است كه به طور كلي اكثر گونه هاي پرندها در طبيعت به صورت گروهي زندگي نموده و در بين خود داراي نظم اجتماعي خاص مي باشند. بر اين اساس پرندگان ضعيف، مسن و بيمار مورد تعرض پرندگان قوي تر قرار گرفته و از دسترسي به آب، غذا و جفت يابي محروم مي شوند. بنا به اين دليل و به طور غريزي پرندگان سعي مي نمايند علائم بيماري را در خود نشان ندهند تا به عنوان عضو ضعيف گله شناخته نشوند. با توجه به اين نكته و همچنين در نظر گرفتن وزن كم و اندازه كوچك بدن، تشخيص بيماري ها در پرندگان زينتي امري بسيار دقيق بوده و نيازمند مهارت و تجربه خاص و بكار گيري روش هاي آزمايشگاهي ويژه مي باشد.

بخش تخصصی پرندگان بیمارستان شرق مفتخر است خدمات تشخیص بيماری  و معاینه پرندگان و حیوانات خانگی خاص جدید (تازه خریداری شده) ، انجام چِک‌آپ منظم به‌منظور ارزیابی سلامت آنها واکسیناسیون و تعیین برنامه‌های تغذیه‌ای با توجه به گونه و شرایط سنی و فیزیولوژیک، کالبدگشایی و تعیین دقیق علت مرگ از طریق کاربرد آزمون‌های پاراکلینیکی از قبیل سایتولوژی و هیستوپاتولوژی، اصلاح ناخن و منقار به‌ منظور ممانعت از بروز جراحات بافتی در پرنده و افراد در تماس با ناخن‌ها و منقار تیز و برنده  را با فراهم نمودن امكانات ويژه و بهره مندي از دقيق ترين روش های تشخيص آزمايشگاهی خدمات ويژه تشخيصی و درمانی به دارندگان پرندگان زينتی ارائه مي نمايد.

نكات حائز اهميت جهت انتقال پرنده بيمار به درمانگاه:

  • سعي گردد پرنده همراه با قفس مخصوص نگهداري او در منزل، همراه با كليه لوازم داخل آن به كلينيك آورده شود.
  • از تميز كردن قفس و از بين بردن فضولات پرنده خودداري شود.
  • هنگام انتقال، قفس را توسط تكه اي روزنامه يا يك پارچه پوشانده تا از اضطراب بيشتر پرنده و سرد شدن ممانعت شود.
  • نمونه مواد خوراكي كه پرنده استفاده مي كند همراه او باشد.
  • در صورتيكه پرنده مورد نظر از خانواده طوطي ها يا ساير پرندگان است كه براي معاينه كردن نياز به گرفتن دارد، بهتر است يك عدد حوله يا پارچه ضخيم به ابعاد حدود 50×80 سانتيمتر همراه او باشد.
  • در درجه اول شخص يا اشخاصي كه در تماس بيشتر يا پرنده بوده و از جزئيات حال او خبر دارند همراه پرنده به درمانگاه مراجعه كنند. چنانچه مقدور نباشد شخص آورنده پرنده بايد اطلاعات كامل از جزئيات بيماري و سرگذشت پرنده داشته باشد.
  • چنانچه پرنده تلف شده باشد جهت تعيين بيماري و علت مرگ، لاشه او را در دماي حدود صفر تا 4 درجه سانتيگراد و در داخل يك پاكت مقوايي حداكثر طي مدت 24 ساعت نگهداري نموده و در كنار يخ به درمانگاه منتقل نماييد.

اشتراک گذاری مطلب:

دسته بندی
جدیدترین مقالات
main-logo-3 اصلی دامپزشکی شرق
همراه همیشگی حیوانات خانگی شما هستیم
فروشگاه
حساب من